Turisme Vilafranca

A continuació els proposem diverses rutes pensades perquè pugui conèixer la zona de la Parreta . Es detalla la distància i el temps estimat de durada per a que triï la que millor s’adapti .

1.- El Bosc de La Parreta (4.000 m) 1 h 40 min Itinerari inclòs en la proposta del Museu de la Pedra en Sec i que fa un recorregut per un frondós bosc de carrasques i que assoleix una alçada des de la què obtindrem unes interessants vistes de la vall de La Parreta i de Vilafranca. parreta1

2.- Zona Recreativa de les Fonts del LLosar (6460 m) 2 h Recorregut circular que pel Mas la Marina, punt més alt de la ruta, ens apropa fins la zona recreativa del les Fonts del Llosar. Des d’allí tan sols ens queden 4 km per completar la ruta i retornar de nou a La Parreta pel SL-CV 130. parreta2

3.- Excursió a Vilafranca (10469 m) 3 h 20 min En el trajecte d’anada, recorre l’assagador que va des del Mas la Marina cap a la Bassa de la Trinitat i entra al poble pels arenals i Els Llavadors. En tot moment es gaudeix d’unes excepcionals vistes de la Vega, així com de la façana sud del poble. La tornada es fa pel passeig del LLosar i les Fonts. parreta3

4.- La Pobla del Bellestar per les pintures rupestres (12950 m) 4 h 45 min Recorregut que comença direcció al Mas de La Parreta i enllaça amb el PR de l’Assagador d’Empriu, a l’alçada de les pintures rupestres del Barranc de les Carabasses. Per aquest assagador arribaren fins la Pobla del Bellestar i tornarem a La Parreta pel Sender Local 18.2.  parreta4

5.- El Paratge Natural Municipal de Palomita (13343 m) 4 h 40 min Aquesta ruta s’endinsa pel Barranc de les Covetes, travessant el Paratge Natural Municipal de Palomita i passant per la Font d’Horta. Gran part del recorregut transcorre per dins del bosc i del fons del barranc, protegint-nos tant del sol en estiu, com dels vents en hivern. parreta5

6.- Peiró de Sant Pere i Vilafranca (14455 m) 4 h 50 min Caminarem per la carena que recorre l’Assagador d’Empriu fins al Peiró de Sant Pere. En gran part del recorregut tindrem extenses vistes a les dues bandes del nostre camí. Des d’aquesta capelleta baixarem cap a Vilafranca i tornarem per les Fonts del LLosar parreta6

7.- Coves del Forcall, Peirons de Sant Isidre i Sant Pere i la Pobla del Bellestar (32766 m) 11 h 15 min Gran Volta que ens acosta fins a un dels racons més interessants del terme, com són les Coves del Forcall. Després recorre tot l’Assagador d’Empriu passant pels Peirons de Sant Isidre i Sant Pere i arriba fins a la Pobla del Bellestar, per a tornar finalment a l’Alberg la Parreta pel SL-CV 18.2. parreta7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *