Turisme Vilafranca

A continuació els proposem diverses rutes pensades perquè pugui conèixer la zona de la Pobla del Bellestar . Es detalla la distància i el temps estimat de durada per a que triï la que millor s’adapti .

1.- Volta a la Gotera i Assagador d’Empriu (7012 m) 2 h 30 min

Aquesta proposta comença recorrent l’Assagador d’Empriu fins a trobar-nos amb el SL-18.1, sender que agafarem per a baixar fins a la zona d’escalada de la Gotera (també podem accedir a aquest paratge des de la carretera). Des d’allí seguirem pel marge dret del riu fins al Molí d’Enrius, des d’on començarem la pujada que ens durà de nou fins a l’Assagador d’Empriu, pel qual tornarem de nou a la Pobla. També hi ha la possibilitat de fer la primera part del traçat per tal d’arribar a la Gotera pel mateix llit del riu, seguint la resta com es descriu.

lapobla1

 

2.- A Vilafranca pel SL-CV 18.2 (8934) 3 h 25 min

Una altra alternativa per anar a Vilafranca, acurtant un poc el camí del PR i travessant la part més alta pel Canto de Peroto (punt geodèsic 1381 m), és aquest recorregut que ens aportarà diferents panoràmiques dels voltants de Vilafranca al transcórrer per camins amb certa alçada.

lapobla2

 

 

3.- A Vilafranca per la Bassa del Mas Roig (variant PR-CV 402) 9950 m 3 h 20 min

Itinerari que acurta el recorregut complet de l’Assagador d’Empriu (R-7) per la variant de la Bassa del Mas Roig. Combina el traçat per una de les vies pecuàries més importants del terme, amb un tram que sorteja serrades i caletxes de l’entramat de construccions de pedra en sec, que ens condueix fins a Vilafranca.

lapobla3

 

4.- A Vilafranca pel PR-V1 (11720 m) 4 h

Trajecte des de la Pobla del Bellestar a Vilafranca, travessant un dels boscos més significatius, el de Palomita, passant per la Font d’Horta i les Fonts del Llosar. No és el camí més curt per a anar a Vilafranca, però potser sí és el més bonic.

lapobla4

 

 

5.- Boscos i Assagadors (15205 m) 5 h 30 min

Itinerari que combina aquests dos elements tant importants en el paisatge vilafranquí: boscos i assagadors. El primer tram recorre part del SL-CV 18.2, travessant boscos de pins i carrasques; la segona part de la ruta passa per l’Assagador del Barranc de les Carabasses i el d’Empriu. Es suggereix la realització dels dos Itineraris circulars del Museu de la Pedra en Sec, tant el del Bosc de la Parreta com el de Les Virtuts, abans de continuar pel traçat principal.

lapobla5

 

6.- Volta per Palomita i l’Alberg la Parreta (15997) 6h

Aquest itinerari és una combinació dels senders PR-CV1 i SL-CV 18.2, amb una aproximació fins a l’Alberg La Parreta i el recorregut de part de l’Itinerari del Bosc. Primer seguirem tot el PR-V1 pel Bosc de Palomita fins als pous de La Parreta, on baixarem pel SL-CV 130 fins a l’alberg. Des d’allí, remuntarem el Bosc de la Parreta i a l’encreuament amb el SL-18.2 prendrem aquest sender fins tornar de nou a la Pobla del Bellestar.

lapobla6

 

7.- A Vilafranca per l’Assagador d’Empriu. (16750 m) 5 h 31 min

Com es pot comprovar, no és el camí més directe per anar a Vilafranca, però sí és el que ens permet recórrer un d’aquests ancestrals camins de transhumància: l’Assagador d’Empriu. Des de la Pobla fins a Cabestany, aquest itinerari passa pel Peiró de Sant Pere, pel de Sant Isidre, i entra a Vilafranca just per la Plaça Peiró Escala lapobla7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *