Turisme Vilafranca

museo_pedraensec_vlMUSEU DE LA PEDRA EN SEC

Permet al visitant la possibilitat de conèixer el món de l’arquitectura de la pedra en sec, les seves tècniques i usos, a partir d’un recorregut per panells, maquetes, recreacions i projeccions.

No obstant, aquest museu va més enllà dels límits físics de l’edifici; vol donar les eines per interpretar el paisatge fet de pedra, per comprendre l’esforç dels veïns de Vilafranca per a poder subsistir en aquestes terres. Així doncs, es poden fer tres itineraris a peu per a completar la visita: el Pla de Mosorro, les Virtuts i la Parreta.

 

museo_torreconjurar_vl

MUSEO TORRE CONJURAR

Aquest museu preten donar a coneixer la torre amb aquest nom. Situada a la part posterior del temple parroquial de Vilarfranca, que forma un únic cos amb la resta de l’edifici, donant-li el peculiar aspecte de fortalesa.

Ademés alberga el museu parroquial de Vilafranca on s’exposa unaexcel·lent mostra d’indumentària religiosa del s. XVI, així com les peces més valuoses d’orfebreria de la parròquia que es van salvar de l’espoli de 1.936: la creu processional major i la vera creu, dels Santalínea morellans; la custòdia barroca, de Simó de Toledo; etc.

També val la pena admirar el valuós sagrari que va realitzar el gran artista valencià Vicent March, amb el qual obtingué el Premi Nacional d’Orfebreria l’any 1.947, i el magnífic retaule gòtic que Bernat Serra va pintar per a l’ermita de Sant Miquel de la Pobla del Bellestar, entre 1.429 i 1.431.

 

museo_salesgotiques_vl

SALES GÒTIQUES DE L’ANTIC AJUNTAMENT

En l’antic ajuntament de Vilafranca, edifici gòtic que es va construir entre els segles XIII i XIV compta amb diverses estades nobles on alberga exposicions itinerants i col·leccions museogràfiques.

En el Saló del Consell o de sessions és una peça destacada de l’edifici, per la presència del retaule que l’any 1455 l’artista Valentí Montoliu va realitzar per a la Verge del Llosar, patrona de Vilafranca.