Turisme Vilafranca

A uns dos quilòmetres del poble, amb la possibilitat d’anar en cotxe o fer un passeig, es troben dos enclavaments que no deuen perdre, de gran interès arquitectònic i cultural.

SANTUARI MARE DE DEU DEL LLOSAR

Conjunt arquitectònic format per l’ermita de la Mare de Déu del Llosar, del segle XVII, l’hostatgeria, els habitatges, els corrals, un edifici porticat del segle XIX, conegut com els arcs del pare Plàcid, i el peiró del Llosar .

La imatge que es venera en aquesta ermita va ser trobada per un pagès, probablement a finals del segle XIV o principis del XV.

franja-bellestar_vl

LA POBLA DEL BELLESTAR

La Pobla del Bellestar és un dels millors exponents de l’arquitectura rural valenciana medieval. Es tracta del nucli fundacional de Vilafranca.

Entre els diversos edificis i elements etnològics destaquen: l’ermita de Sant Miquel, de transició del romànic al gòtic i primitiva parròquia de Vilafranca; el pont gòtic, veritable joia de l’arquitectura medieval i que va utilitzar el rei Jaume I per anar des de terres aragoneses cap a la conquesta del Regne de València; la torre duana dels Brusca; la bassa i el molí; etc.

franja-bellestar