Turisme Vilafranca

Aquest itinerari discorre per un bosc mediterrani de carrascars, rouredes i pinedes, amb meravelloses vistes del terme municipal de Vilafranca. Es podrà veure com es feia l’extracció de fusta dels boscos, el dia a dia d’aquells vilafranquins que vivien de la terra, com els murs de pedra en sec servien per a delimitar les propietats privades. En definitiva, es tracta d’un paisatge ple de vivències en què encara es pot escoltar el so de les destrals treballant.

 

NOTA: La Parreta és un paratge situat a uns 3 quilòmetres al nord-oest de Vilafranca. Per a accedir a ell i fer la ruta a peu, haurem d’agafar el cotxe. Des de la Plaça d’En Blasc, prendrem l’Avinguda del Llosar i la carretera de la Iglesuela del Cid (província de Teruel). Passarem per davant del Santuari de la Mare de Déu del Llosar, patrona de Vilafranca, i un quilòmetre després veurem ja una senyal indicativa de la ruta de la Parreta, a l’esquerra. No obstant, per a arribar al punt d’inici d’aquest itinerari haurem de recórrer encara un altre quilòmetre més per una pista perfectament senyalitzada fins a l’Alberg de la Parreta.