Turisme Vilafranca

A Vilafranca, com a tots els pobles d’aquestes terres, estan molt arrelades les tradicions festives populars.

S’inicia l’any celebrant Sant Antoni Abat. Durant tres caps de setmana es porten, amb cavalleries, els troncs, les barres i la “malea”, per a construir una Barraca, que s’encén després de la representació de la Vida del Sant. A més, els majorals conviden a pastissos de carbassa i preparen l’Almoneda (subhasta).

Al febrer es celebra Sant Blai.

El dilluns de Pasqua de Pentecosta la festa es trasllada a l’ermita del Llosar on desprès de la missa, es reparteix llet i pastes.

Pel maig es fa la rogativa a Sant Miquel.

Al juny, té lloc la mostra de teatre “Capsigrany”.

Al juliol es celebra Sant Cristòfol, patró dels xofers, a l’ermita de la Mare de Déu del Llosar; i per la nit el tradicional “Ball – Pla”. El tercer cap de setmana d’aquest mes també es celebra la Fira de la Magdalena, de ramaderia, artesania, etc.

A l’agost, deu dies de festes dedicades a Sant Roc, amb actes taurins, culturals, esportius, infantils, religiosos, etc., ajuden a oblidar durant uns dies la rutina i l’estrès de la feina.

El dia 8 de setembre és la festa major: la Mare de Déu del Llosar.

A finals de setembre, la romeria a Sant Miquel..

Però els aconsellem consultar l’apartat d’Agenda de la web per a assabentar-se de totes les activitats que s’estan desenvolupant en aquests moments.