Turisme Vilafranca

Vilafranca ofereix al viatger diferents paisatges i unes majestuoses vistes panoràmiques. Els barrancs, les muntanyes, les construccions de la pedra en sec i les masies disseminades pel terme, ens donen una idea de com era i com és la vida per aquests paratges.

El Barranc de la Fos, els Coves del Forcall, el Pla de Mosorro, les Fonts del Llosar, el Bosc de la Parreta, el riu Montlleró, la Gotera o les Virtuts són zones molt interessants i amb un encant propi, que ens donen unes excel·lents panoràmiques de la comarca Els Ports i l’Alt Maestrat.

Malgrat açò la resta del terme és molt accidentat, destacant entre les principals altures el Tossal dels Montllats (1.643 m.), el Tossal del Mas de Coder (1.467 m.), el Tossal del Mas d’Altava (1.426 m.), Mas de Tosca de Dalt (1.379 m.), el Tossal d’ Arriello (1.314 m.) i el cant del Picaio (1.305 m.). Per contra la part més baixa es troba en el riu Monleón a 710 m. sobre el nivell del mar. Els punts més elevats estan formats bàsicament per roques calcàries que l’erosió ha bisellat a voltes profundament. La dissolució de la calcària ha aconseguit capritxosos modelats en Les Coves del Forcall.

Consulta l’apartat que visitar – espais naturals, on trobaras imatges i una descrpció del millor paratges natruals de Vilafranca.

paratges