Turisme Vilafranca

Aquest museu pretén donar a conèixer la torre amb aquest nom. Situada en la part posterior del temple parroquial de Vilafranca, que forma un únic cos amb la resta de l’edifici, donant-li el peculiar aspecte de fortalesa. Es tracta d’una torre única, almenada i sòlida; és de planta poligonal rectangular i exterior *harmónico i uniforme. Està construïda sobre roca viva, amb pedra, calç i arena.

A més alberga el museu parroquial de *Vilanfranca on s’exposa i custodia una excel·lent mostra d’indumentària religiosa del s. XVI, així com les peces més significatives d’orfebreria de la parròquia que es van salvar de l’espoli de 1936. Entre elles destaca especialment la creu processional major i la Veracruz dels *Santalínea *morellanos, i la custòdia barroca, de Simón de Toledo.

Mereix la pena també, acostar-se fins a la Capella de la Comunió (segle XVIII) d’aquesta parròquia, per a admirar el valuós *sagrario que va realitzar el gran artista valencià Vicente March. Aquesta obra d’art va obtenir el Premi Nacional d’Orfebreria l’any 1947. Així mateix, en aquestes dependències podrà contemplar un magnífic retaule gòtic procedent de l’Ermita de San Miguel de la Pobla del *Bellestar, pintat per Bernat Serra (1429).

 

MÉS INFORMACIÓ:

PARROQUIA SANTA MARIA MAGDALENA:
Plaça de l’esglesia, 1
12150 Vilafranca
Tel.: 964 44 10 80