Turisme Vilafranca

El Picaio (1.304 m.) es troba al sud-est de la població de Vilafranca, al final de l’extensa plana del Pla de Mosorro. És el punt més alt de la Serra Negra, que es caracteritza pels frondosos boscos de pi negre i ginebres que cobreixen les seves vessants.

Des de la cima del Picaio es poden contemplar unes extraordinàries vistes panoràmiques de gran part del terme municipal de Vilafranca, de l’angost congost del riu Montlleó, de la muntanya de Penyagolosa (1.813 m), de les terres de Teruel, i fins i tot les muntanyes costaneres de la Plana de Castelló. En aquest punt es troba un vèrtex geodèsic i un refugi de vigilància forestal.

Al Picaio es pot arribar des de Vilafranca per un pintoresca senda que ascendeix uns 200 metres i recorre uns 7 quilòmetres en un temps aproximat d’unes 3 hores d’anada i tornada.