Turisme Vilafranca

Exposició: “Primavera del 38. La guerra a les comarques dels Ports, l’Alt i el Baix Maestrat”.

Durant la primavera de 1938 les comarques dels Ports, l’Alt i el Baix Maestrat es van convertir en escenaris de l’ofensiva que va dur les tropes nacionalistes de Terol al Mediterrani. A principis d’abril les millors unitats de l’exèrcit republicà encara impedien l’avanç dels feixistes italians als passos de Xerta, camí de Tortosa. Franco llavors ordenà al general Aranda avançar cap al sud, de manera que Morella, Xert i Vinaròs va ser el camí escollit per arribar al mar. A partir del mes de maig els combats van tornar a les comarques interiors, fet que va provocar una nova sagnia i destrucció.

Duració: Del 6 de desembre de 2018 al 19 de març de 2019.

Lloc: Sales Gòtiques de l’Ajuntament.

Horari: Divendres i dissabte, de 10:00 a 13:30 h. i de 16:00 a 18:00 h.; diumenge, de 10:00 a 13:30 h. (l’exposició estarà tancada del 25 al 27 de gener de 2019).

Organitza: Centre d’Estudis dels Ports.

Col·labora: Ajuntament de Vilafranca, Turisme Vilafranca i Generalitat Valenciana.