Turisme Vilafranca

Església de Santa Maria Magdalena, Torre de Conjurar i Museu

esglesia

És un magnífic temple d’estil plateresc, que combina en perfecta harmonia elements gòtics i renaixentistes. Es va iniciar el 1567 i es va acabar el 1572, sota la direcció dels mestres d’obres Pere Masseres i Raimon de Pertusa. Posteriorment, la seva estructura es va completar amb la construcció de la Capella del Trasagrari (1667-1670) i de la Comunió (1725-1737).

A la part posterior de l’església hi ha una torre emmerletada, que forma un únic cos amb la resta de l’edifici i li confereix el peculiar aspecte de fortalesa. Probablement, es va alçar en substitució d’una torre anterior, una vegada finalitzades les obres de construcció de l’església. Avui en dia, la Torre de Conjurar és la seu del Museu Parroquial, en el què es pot admirar una interessant col·lecció d’obres d’art.

També val la pena acostar-se fins la Capella de la Comunió d’aquesta parròquia, per veure el valuós sagrari que va realitzar el gran artista valencià Vicente March. Aquest tabernacle va obtenir el Premi Nacional d’Orfebreria l’any 1947. En aquestes dependències també es troba el magnífic retaule gòtic dedicat a Sant Miquel, que Bernat Serra va pintar entre 1429 i 1431 per a l’ermita del sant, situada a la Pobla del Bellestar.