Turisme Vilafranca

Casa de la música

casa-de-la-musica

La Unió Musical de Vilafranca va ser fundada el 7 de setembre de 1928 amb el nom d’Unió Musical Villafranquina, per iniciativa del metge local Manuel Palomo. Va començar el seu camí sota la batuta del mestre Royo, primer, seguit després per Juan Eiora. A partir d’aquest moment i fins 1963, es fan càrrec de la banda diferents directors, entre ells el mestre Eduardo Vila i Agustín Espinosa.

En 1963 la Unió Musical contracta com a director a José Castelló. Aquest director va donar a la banda una prolongació còmica – taurina amb el nom de “Los Bohemios”. Ja el 1981 i dirigida per José Mª Ferrer, la banda va aconseguir el segon premi al Certamen Provincial.

Des de 1988 es director de la Unió Musical de Vilafranca el músic local iniciat com a clarinet a la pròpia banda, Pau Monfort. És societat musical des de 1992, any en què s’adopta el seu nom actual: Unió Musical de Vilafranca. Compta amb 285 socis, 60 músics composen la plantilla actual de la banda i la seva escola de música té 8 professors y 98 alumnes.

Actualment, la Unió Musical de Vilafranca desenvolupa un ampli programa de concerts, interpretacions amb solistes i música de cambra a Vilafranca. També col·labora en nombrosos intercanvis i actuacions en altres poblacions. Des de l’any 1998 fins ara, ha participat amb força assiduïtat en el Certamen Provincial, en el Certamen de la Comunitat Valenciana i en el Certamen Internacional “Ciutat de València”, obtenint a més importants premis tant en la 2ª com en la 3ª secció. Aquest treball està recollit en els cinc CD’s que formen la discografia de la banda.

Cal destacar també que, amb motiu del 75 Aniversari, la Unió Musical de Vilafranca va estrenar la nova Casa de la Música, al maig de 2003. Es tracta d’un modern edifici, amb una gran sala d’assaigs de 150 m2, al voltant de la qual s’ubiquen els despatxos i múltiples aules(aula de llenguatge musical, trompa, trombó, trompeta, bombardí, flauta, oboè, clarinet, saxofon, percussió i conjunt instrumental).