Turisme Vilafranca

A continuació els proposem diverses rutes pensades perquè pugui conèixer la zona del Llosar . Es detalla la distància i el temps estimat de durada per a que triï la que millor s’adapti .

1.- Volta per la Parreta (6425 m) 2 h

Recorregut circular que dóna la volta pel Mas i l’Alberg de la Parreta, baixa pel Mas la Marina i acaba de nou a les Fonts del LLosar.

img1

2.- Pintures Rupestres del Barranc de les Carabasses (7800 m) 2 h 30 min

Interessant excursió pel SL-CV 130 que ens apropa fins els abrics on es troben les pintures rupestres de Vilafranca (estan protegides amb reixa i cal demanar la clau a l’Ajuntament o a l’Oficina de Turisme). El camí de tornada es fa per l’Assegador d’Empriu i la variant que surt de la Bassa del Mas Roig, que ens condueix de nou a les Fonts del LLosar.

img2

3.- Vilafranca i les Coves del Forcall (10182 m) 3 h 30 min

Anirem fins a Vilafranca a través d’un interessant camí (SL-CV 18-2) i una vegada al poble, ens aproparem fins a les Coves del Forcall, un racó replet de formacions rocoses. Des d’allí obtindrem unes panoràmiques de Vilafranca completament diferents a les que veiem quan entrem al poble per les dues grans avingudes, amb totes les cases del casc antic orientades al sol de la vesprada. El camí de retorn fins les Fonts del Llosar el farem a través del PR-CV 1.

img3

4.- El Paratge Natural Municipal de Palomita (13250 m) 5 h

Seguint el PR-CV 1 cap al Mas la Marina i els pous de la Parreta, aquest itinerari s’endinsa pel Barranc de les Covetes, travessa el Paratge Natural Municipal del Palomita i passa per la Font d’Horta. Gran part del recorregut transcorre per dins del bosc i del fons de barranc, protegint-nos tant del sol en estiu, com dels vents en hivern. El camí de tornada es fa pel SL-CV 18.2 fins que s’arriba de nou als pous de la Parreta, on agafarem el mateix camí que al principi de la ruta, vora al Mas la Marina, per tornar a les Fonts del Llosar.

img4 

5.- L’Assegador d’Empriu pels Peirons de Sant Pere i Sant Isidre (17011 m) 5 h 10 min

Sortirem a buscar la Bassa del Mas Roig per a travessar tota la carena de l’Assegador d’Empriu, passant pel Peiró de Sant Pere, creuant la carretera de Castellfort i continuant fins al Peiró de Sant Isidre, per a fer cap a Vilafranca. I pel PR- V1, tornarem a les Fonts del Llosar.

img5

6.- La Pobla del Bellestar (17188) 6 h

Pel camí del Barranc de les Carbasses, entrarem a l’Assagador d’Empriu que ens conduirà directament fins a la Pobla del Bellestar, conjunt històric artístic, amb l’ermita de reconquesta i el pont gòtic. Es tracta del nucli fundacional de l’actual vila de Vilafranca, punt per on el rei Jaume I passa per anar des de terres aragoneses cap a la conquesta del Regne de València. Tornarem fins a les Fonts del Llosar, per la Font d’Horta i el Bosc de Palomita.

img6

7.- Pel Mas de la Parreta, el Bosc de la Parreta i el de Palomita (17285 m) 6 h

Aquesta proposta és una variant del recorregut 4, que inclou el SL-CV 130 i la interessant pujada que surt des de l’Alberg la Parreta pel carrascar del Bosc de la Parreta (Itinerari del Museu de la Pedra en Sec). En el moment en el què aquest itinerari ja baixa cap a la Parreta, continuarem pel SL-CV 18-2 direcció a la Pobla, per a enllaçar abans amb el PR-V1 i tornar de nou pel Bosc de Palomita fins a les Fonts del LLosar.

img7