Turisme Vilafranca

Naturalesa

FAUNA:

fauna-1

Vilafranca està considerada com una de les àrees de major riquesa faunística de la Comunitat Valenciana. L’abundant presència d’aus rapinyaires i mamífers catalogats en perill o molt vulnerables, juntament amb una enorme diversitat de petites aus, rèptils, amfibis i invertebrats, demostra la importància de la varietat d’hàbitats que hi ha representats en aquesta àrea i el bon estat de conservació en que es troben.

Entre les diverses comunitats animals podem trobar: des d’una rica població d’ocells menuts fins a les grans àguiles; des de l’escurçó fins a la serp verda, una de les més grans d’Europa; des del petit ratolí de camp fins al porc senglar. Destaca per la seva expansió dels últims anys la cabra salvatge. També hi ha animals com la fagina, la geneta o el liró.

FLORA:

flora-1

La flora autòctona de Vilafranca és molt variada i creix per tot el terme de forma espontània. Podem trobar al voltant de 700 espècies diferents. Entre els tipus d’arbrat destaquen: pinars, carrascars, rouredes o savinars. També existeixen altres espècies vegetals: ginebre, espígol, argelaga comú, marxívol, coscolla, boixerola, aranyoner, servera, saborija i timonet.

El millor que es pot fer per gaudir i conèixer la flora de Vilafranca és passejar pel seu entorn.