Turisme Vilafranca

Gastronomia

gastronomia_1

Un aspecte important de Vilafranca és la seva gastronomia. La seva cuina, tradicional o moderna, es basa en matèries primes naturals i autòctones, que es treballen d’una manera senzilla. Una d’elles és el rovelló, que dóna un sabor especial als guisats als que s’afegeix.

En funció de l’època de l’any i la festivitat que es celebra, és tradició cuinar diferents plats: a les matances es fan els embotits casolans; a Nadal les “pilotes”; per Pasqua la rosca tapada; els pastissos de carbassa per Sant Antoni i Llosar, etc.

Com a plats típics destaquen l’olleta de recapte, els “napoleons”, el ternasco, la perdiu, el conill, etc. Pel que fa a la rebosteria cal ressaltar la quallada, els “rollets d’aiguardent”, “mantecades”, etc.

gastronomia_2

gastronomia

gastronomia_3

Plats elaborats per el Restaurant Los Arcos i Taberna l’Escudella.