Turisme Vilafranca

Situat al nord de Vilafranca, en el límit amb la província de Teruel, es troba el Riu de les Truites.

Es tracta d’un curs d’aigua variable segons les estacions de l’any; al acostar-se al terme municipal es troba a 1.118 metres sobre el nivell del mar i a 940 al deixar-lo, patint un desnivell de 178 metres. Naix entre les roques, en un entorn muntanyós espectacular, amb verds prats, frondoses pinedes i paratges de gran bellesa natural i paisatgística. En arribar a la Pobla del Bellestar, el riu passa entre cultius abandonats i vegetació de ribera, junt als vells i derruïts molins fariners i la Gotera; successivament, prossegueix cap a la Rambla de Cellumbres, el Riu Calders, el Riu Guadalope i, finalment, el Riu Ebre.

El Riu dels Truites constitueix un dels millors llits fluvials intactes de la Comunitat Valenciana icomprèn un entorn mediambiental de gran bellesa i valor ecològic per la seva fauna i flora.