Turisme Vilafranca

El Riu de les Truites és un dels millors jaços fluvials intactes de la Comunitat Valenciana, amb un entorn mediambiental de gran bellesa i valor ecològic per la seua flora i fauna.

Entre els múltiples atractius que es pot trobar al llarg de la rambla destaquen: els recollidors d’aigua que la transporten des del llit del riu fins a les instal·lacions dels molins; els molins d’aigua, que en l’actualitat estan pràcticament derruïts; els diversos ponts que comunicaven Aragó i la Comunitat Valenciana, etc. Però el més destacable de l’entorn és, sense cap dubte, la zona coneguda com La Gotera.
L’ESCALADA EN LA GOTERA:

La Gotera és un espai perfectament equipat on es pot practicar l’escalada en les vies que hi ha indicades en el croquis. El seu nom prové de la font que hi ha en un abric situat al peu de la roca i d’on sorgeix l’aigua, encara que no ho faça en gran quantitat.

Tota la vegetació del paratge també mereix l’atenció, ja que el petit bosc de boix, pollancres, roures i arces que embolica les roques i la riba del riu, per estar format d’arbres de fulla caduca, ofereix una varietat de colors i tonalitats ben atractives durant els mesos de tardor.

Com arribar?

L’accés més ràpid a la Gotera està a 5 km. de la població, per la carretera de Vilafranca a la Iglesuela del Cid (Terol), just després d’una recta vorejada de pollancres i en un *entrador que hi ha en eixir de la corba, per la dreta de la carretera. Des d’ací cal baixar a peu fins al jaç del riu, des d’on trobarem a uns 100 m. a la dreta, la zona d’escalada de la Gotera.