Turisme Vilafranca

Les Coves del Forcall representen un entorn natural molt atractiu i conegut per als habitants de Vilafranca, ja que es troben a escassament dos quilòmetres del nucli urbà.

Estan situades al sud de la localitat, en l’anomenat Barranc de les Coves del Forcall, i cal seguir pel seu llit per tal d’arribar al circ rocós que tanca aquest barranc. Es tracta de formacions de pedra calcària estratificada, que la naturalesa ha modelat capritxosament amb el pas del temps. Hi ha un conjunt de 16 cavitats, penjades sobre una mola rocosa d’uns 200 metres d’altura, que unes vegades són coves profundes i altres vegades simples refugis. Junt a aquestes formacions geològiques, existeixen també roques en forma de pont (una d’aquestes coneguda popularment com “El Campanar”) que li donen al conjunt un aspecte de gran bellesa i espectacularitat.

Es pot accedir a aquest incomparable i grandiós paratge (en uns 45 minuts) per un senda que ix des de la població de Vilafranca, segueix pel Barranc de la Teuleria i prossegueix pel Barranc dels Coves del Forcall.