Turisme Vilafranca

La Font del Regatxal es troba situada en la zona occidental del terme municipal de Vilafranca, al costat de la carretera que va de la Pobla del Bellestar a Mosqueruela. Està situada en la via pecuària o assagador que comunica les extenses prades del vessant de el Tossal dels Montllats amb el Bovalar de Vilafranca.

Representa un dels millors exemples de font-abeurador de pedra que encara es conserva en bon estat, en la comarca Els Ports. Es tracta d’una font que naix a 1.420 metres d’altura en el vessant nord-est de la muntanya més alta de Vilafranca, el Tossal dels Montitas (1.643 metres).

El seu entorn és d’una gran bellesa natural, especialment per la densitat boscosa (predomina el pi negral). De fet, els hàbitats i espècies que formen part d’aquest espai estan considerats d’interès per a la conservació i pertanyen a un dels Llocs d’Importància Comunitària (L.I.C.s), proposats a la Comissió Europea per a formar part de la Xarxa Natura 2000; concretament el LIC de l’Alt Maestrat.