Turisme Vilafranca

El Tossal dels Montllats està situat a l’oest de la població de Vilafranca, en el límit entre les províncies de Castelló i de Teruel. Amb 1.656 metres d’altura, és la muntanya més alta de Vilafranca i també de la comarca d’Els Ports. En tota la Comunitat Valenciana únicament la superen el “Cerro Calderón” (1.834 m.) i Penyagolosa (1.813 m.).

L’entorn dels Montllats és d’una gran diversitat paisatgística, amb boscos de pinedes silvestres i d’alzines, àrees de cultiu erms junt amb el Mas dels Montllats, inclús prats de muntanya.

Des d’aquesta cima es poden contemplar unes extraordinàries vistes panoràmiques; en un dia molt clar, cap a l’est pot veure’s l’arxipèlag de les Illes Columbretes, i cap al nord, les muntanyes dels Pirineus.

El trajecte des de Vilafranca és llarg i, a més, cal salvar un desnivell acumulat de més de 600 metres. No obstant, es pot acurtar si viatgem amb cotxe fins a la Font del Regatxal, des d’on s’inicia l’ascensió a la cima d’aquesta muntanya.