Turisme Vilafranca

Vilafranca és un poble de muntanya situat en les estrivacions més orientals del Sistema Ibèric, a 1.126 m. Destacant com a punt més alt El Tossal dels Montllats, amb 1.643 metres, sent el quart cim de la Comunitat Valenciana. Tot el seu acabe està ple de pistes, camins i sendes que permeten practicar esport i mantenir-nos actius amb múltiples opcions de senderisme i BTT. A més d’estar en contacte amb la naturalesa i gaudir dels meravellosos paisatges de la zona.
Simplement amb eixir al carrer i caminar uns metres ja pot redreçar el seu camí cap a les muntanyes de Vilafranca i gaudir de l’entorn i la naturalesa. Així que depenent del nivell físic de cadascun els recomanem l’elecció de la ruta.

Per a aquelles persones amb un bon nivell físic els proposem realitzar les següent rutes senyalitzades:

pr-cv_vl

Si prefereixen un recorregut de menor distància però sense deixar de gaudir dels algun enclavaments atractius que ens facilita el terme de Vilafranca els proposem les següents senderes locals senyalitzats:

  • SL-CV 18.1 La Gotera. ecorregut de 7,9 km amb un temps benvolgut de 2h. en un entorn mediambiental de gran bellesa i valor ecològic per la seua flora i fauna
  • SL-CV 18.2 La Pobla Vilafranca. Recorregut de 9km amb un temps benvolgut de 2h 30 min. per a visitar el llogaret de sa Pobla del Bellestar i el seu bell pont de pedra.
  • SL- CV 130 El Llosar. Recorregut de 5km amb un temps de 1h 18 min. Uneix la zona recreativa del Llosar amb el pous de la Parreta..

També és possible iniciar-se al turisme actiu amb recorreguts més adequats per a principiants, o per a tota la família. En aquest cas existeixen dues senderes locals senyalitzats

sl-cv_vl 

A més en l’apartat Senderes els realitzem una classificacions amb quatre zones que caracteritzen i diferencien el paisatge de Vilafanca. En cadascun d’ells els proposem diferents alternatives, on vostè mateix pot dissenyar el seu recorregut adequat a les seues característiques

propuestas_vl

Finalment, quan arriben a Vilafranca van a entendre la importància de la pedra en sec. Amb ella i amb l’enginy i les mans dels pobladors d’aquesta vila es va crear una arquitectura pròpia, senzilla i popular, una forma única d’entendre el mitjà que els envoltava. En l’edifici de la Llotja es troba un espai museogràfic dedicat a la pedra en sec. Però l’interès no acaba ací, ja que els convidem a recórrer els tres itineraris que es distribueixen per tot el terme municipal de la població per a interpretar el paisatge ple de pedra i per a comprendre l’esforç dels veïns de Vilafranca:

rutas_piedra_VL

En totes les rutes anteriorment descrites port gaudir de l’entorn de Vilafranca, però tot i això cal destacar alguns punts de l’entorn que són de visita obligada, ja que destaquen per la seua bellesa e immensitat. Allí podeu gaudir de la natura en estat pur i observar la fauna i flora caracteristiques d’aquesta zona.

espais